Vrouwen sportschool Rotterdam

Ik ben nog nooit in een fitnesscentrum geweest en ik moet toegeven dat ik zenuwachtig was voor mijn eerste dag. Maar na de afgelopen paar dagen bij Ladies Fitness, een Vrouwen sportschool Rotterdam, te hebben doorgebracht, ben ik overdonderd door hoe geweldig het is! De omgeving hier is zo gastvrij en vriendelijk dat ik me gewoon thuis voel vanaf het moment dat we aankwamen. Het is ook zo anders dan wat ik thuis gewend ben. Hier wordt van ons verwacht dat we douchen en onze trainingskleren aantrekken voordat we uit de kou binnenkomen (en laten we eerlijk zijn, buiten ruikt het een stuk beter!). En voor iemand zoals ik die niet weet hoe je op een toestel moet trainen, maar zich toch in het zweet wil werken, zijn er genoeg alternatieven waarbij je niet op een stilstaand toestel hoeft te werken of gewichten hoeft te gebruiken. We kunnen touwtje springen of dansen tot we omvallen! Hoewel dit misschien niet mijn topprioriteiten zijn bij het trainen, zijn het wel dingen die van invloed waren op hoeveel plezier ik heb gehad tijdens mijn eerste week hier.

Neem een douche voor je gaat trainen.

Dit klinkt misschien gek, maar je laat je bloed stromen en je spieren ontspannen als je doucht. Niet alleen dat, maar je ruimt ook beter op en je voelt je waarschijnlijk zekerder over wat je doet. Ik weet dat ik dat deed! Je kunt ook je eigen muziek meenemen. Ik had een afspeellijst op mijn telefoon vol met nummers waarmee ik mezelf graag oppomp, maar als je niet van dat soort muziek houdt, is het personeel meer dan blij om je te helpen. Ze hebben een breed scala aan afspeellijsten op hun Spotify-account gewoon te wachten voor u om mee te doen. Als je zoals ik bent en niet weet hoe je veel dingen moet doen, wees dan niet bang om het te vragen! Soms hoef je alleen maar een vraag te stellen en iemand zal je de basisbeginselen uitleggen.

Breng je eigen workout muziek mee.

Als je net als ik bent, dan heb je een heleboel afspeellijsten op je telefoon maar je weet niet wat je op je koptelefoon moet zetten. Het personeel van Ladies Fitness is zeer behulpzaam als het gaat om dit. Als ze niet weten welke muziek je leuk vindt, helpen ze je graag om iets te vinden. U kunt ook een van de cd’s kopen die bij de balie te koop zijn als u niet weet wat u mee moet nemen. Het personeel zal u zelfs helpen bij het opzetten van uw opname, zodat u uw eigen geld voor deze service kunt gebruiken in plaats van te betalen voor een maandabonnement.

Don’t be afraid to sweat.

Dit is waarschijnlijk het allerbelangrijkste. Als je het gevoel hebt dat je je hoofd koel moet houden en je niet ‘uit moet leven’ op de apparaten, dan doe je jezelf misschien meer kwaad dan goed. Het beste aan Ladies Fitness is dat er van u verwacht wordt dat u zweet. Je bent er niet om een bepaalde hoeveelheid gewicht te trainen of om een bepaalde tijd te trainen. U bent er om te zweten en plezier te hebben! Als je de behoefte voelt om te ademen tussen de nummers door of als je je ongemakkelijk voelt bij hoe je zweet, dan houd je het waarschijnlijk in. Zweten is normaal en het is oké om het eruit te laten. Het gaat erom dat je het beste uit je lichaam haalt en hoe het op bepaalde dingen reageert.

Touwtje springen is de beste cardio.

Ik sprong elke dag touwtje voor ongeveer 30 minuten. Je kunt zo snel of zo langzaam gaan als je wilt en het houdt je hartslag op peil zonder dat je er ooit bij na hoeft te denken. Je kan het ook makkelijk doen terwijl je van en naar de les loopt of wanneer je ergens op zit te wachten. Als bonus is het een geweldige manier om je buren hier te leren kennen omdat het iets vrij gemakkelijk is om samen te doen. Als je niet van touwtje springen houdt, hebben ze ook een roeimachine waar je op kunt touwtje springen.

Dans terwijl je de gewichten oppompt.

Er zijn hier geen machines om halters vast te houden, dus het heeft geen zin om te proberen ze op te pompen tot een bepaald gewicht omdat je het niet zult kunnen vasthouden. In plaats daarvan kun je de vrije gewichten gebruiken om met één been jumping lunges te doen of om wat push-ups of squats te doen. Niemand zal je veroordelen als je danst op je eigen muziek en je eigen gewichten oppompt!

Doe je boodschappen buiten en loop overal heen. Dat heb je nodig:

Ik weet dat dit met een budget een lastige is, maar geloof me, het is het waard. Je hoeft niet al te lang buiten te zijn, maar het is leuk om het gebouw uit te komen en een stukje door de buurt te lopen. Er zijn ook een paar supermarkten en een CVS op een paar minuten afstand waar je naartoe kunt lopen.

Waarom je naar Ladies Fitness in Schiedam zou moeten gaan

De voordelen van naar Ladies Fitness gaan zijn ontelbaar. Niet alleen hebben ze een breed scala aan verschillende lessen en een verscheidenheid aan instructeurs om uit te kiezen, maar het voelt voor mij ook als een tweede thuis. Er is altijd iemand in de buurt die ik ken en ze zijn altijd blij om je te helpen. Als je nerveus bent om naar een nieuwe plek te gaan, dan is Ladies Fitness de plek voor jou, omdat niemand je onder druk zal zetten om iets te doen wat je niet wilt doen. Ik kan me geen betere manier voorstellen om nieuwe mensen te ontmoeten, vrienden te maken, actief te blijven en een hoop plezier te hebben voor een lage prijs. Het is de perfecte plek voor iedereen.

Waar te verblijven na Ladies Fitness

Ik weet dat de dames van Ladies Fitness altijd zeggen dat je moet blijven na je eerste les, maar ik moet hier eerlijk zijn: na je eerste les wil je waarschijnlijk weg! Misschien wil je een pauze nemen en even ontspannen voordat je verder gaat. Als je net als ik bent, dan wil je waarschijnlijk ergens verblijven waar het wat rustiger is en wat meer ontspannen dan in een fitnesscentrum. Het hotel in Schiedam waar ik verbleef heet Hotel Proximus en het ligt direct aan het water. U kunt ontspannen op het balkon van uw kamer met uitzicht op het water. Als u op zoek bent naar een hotel met karakter, dan is dit het. Het is ook zeer betaalbaar en heeft een goede ligging.

Categories: Main