fitness vrouw trainen op hometrainer in de sportschool. oefening concept. fitness en gezonde levensstijl -  trainingscyclus stockfoto's en -beelden

De tweede of derde week zal beginnen met het opnemen van volume, trainen met sets van 1 of 2 herhalingen, eerst je grootste spiergroep trainen en daarna je kleinere groepen.

Hoewel de intensiteit een langzame progressie zal zijn, waarbij 1 of 2 spiergroepen worden gebruikt, wordt elke oefening gewogen. Houd in gedachten – dit is GEEN Ironman-training; je tijd zou vergelijkbaar moeten zijn met iemand die sprints doet in de laatste en tweede week van een 5k.

De derde week kijk je terug tegen het einde van de eerste week, met het gevoel dat je trainingen steeds beter worden. Je hoeft niet heel veel volume te doen, maar je spieren zullen tegen het einde van de 3e week versleten zijn en zwakker worden. Je lichaam zal vatbaarder zijn voor blessures, maar je zult niet de grote spieren, zoals de quads, op de eerste plaats zetten.

Tegen het einde van de tweede week (week 3) van je Ironman-kamp, ​​ben je klaar om aan je lange rit te beginnen naar je doel om de triatlon te voltooien. En je kunt erop vertrouwen dat je het uithoudingsvermogen en het uithoudingsvermogen hebt om de race te voltooien. Dat wil zeggen, totdat je mijl 22 bereikt en je eerste marathon moet missen vanwege een blessure. Het is zwaar, nietwaar!

Als u van een blessure afkomt, betekent dit dat u minimaal 4 weken vrij moet nemen om uw spieren te laten genezen en om bloed naar de grotere spiergroepen te laten migreren. Als je een volledige Ironman gaat voltooien, moet je minstens een paar weken vrij nemen. En dan moet je weer beginnen op de allerzwakste van de Ironman afstanden, de Sprint. Dit wordt een zware derde week, maar tegen week 10 zou je de mijl moeten kunnen voltooien en vertrouwen hebben in je vermogen om de helft te voltooien.

Op dit punt in uw training gaan we nu de tweede trainingscyclus van het Ironman-dieet in. Het verschil is eigenlijk een overgangsfase, een herstelfase. In deze trainingscyclus is je doel om door te gaan met de dingen die je in de vorige cyclus deed – meer kilometers maken, sneller worden, meer gewicht tillen, beter weer zien. Maar tot dit punt in het programma heeft u nog geen lange duurloop van meer dan 20 mijl gedaan. Geloof je dat je nu klaar bent voor die lange termijn?

Elke week wordt je lange duurloop een beetje korter. Je zult nog steeds je lange duurloop doen in de tweede en derde week van de Ironman, maar dan een beetje op de intensiteit verminderen. De eerste week deed je 2 runs van ongeveer 24 mijl. De tweede week deed je maar één keer 26 mijl. En in week 3 deed je een duurloop van 30 mijl van 3 weken. Tot nu toe is je langste run van de Ironman-trainingscyclus een run van 26 mijl. Niet slecht?

In week 4 ben je uit de Ironman-trainingscyclus van 34 weken en in de nieuwe Ironman-fase van 25 weken. Op dit punt doe je nog een laatste grote lange run van ongeveer 40 mijl, maar beperk je dan weer tot 24, 24 en dan 20 mijl voor je andere twee weken in de 25 Ironman-fase.   Personal trainer Eindhoven

Tegen het einde van week 8 zou je rond de 18-24 weken van je Ironman-triatlontrainingscyclus moeten zijn. Terwijl je lange duurloop steeds korter zou moeten worden en elke week een beetje meer zou moeten verminderen, zul je langzaam beginnen met het afbouwen van je training. Op dit punt bereid je je voor op je allereerste Ironman-triatlon. De laatste 18-24 week en de eerste maand van de 25 Ironman zouden een van de meest plezierige en ontspannende tijd in je triatlonseizoen moeten zijn. En je bent goed op weg naar jezelf als Ironman triatleet!

Neem de 25 minuten durende Ironman en de ervaring van je eerste Ironman-triatlon en combineer deze met goed advies over hoe je door de slopende race komt. Het zal een zeer blijvende herinnering voor je maken.

Categories: Main